четвъртък, 27 март 2014 г.

ГЕРБ - Борисов проказа в политиката.

Първо малък анонс, какво е това Проказа, все пак трябва да стане ясно, защо са свързани.

Проказа (Болест на Хансен; използва се и латинското ѝ наименование Лепра) е заразна кожна и нервна болест, известна на човека от праисторическо време. Причинителят на заболяването - бактерията Mycobacterium leprae, е изолиран едва през 1873 г. в Норвегия.

Проказата се проявява в 2 варианта: лепроматичен и туберкулоиден. Лепроматичната изява е силно заразна, но по-лесно лечима, докато туберкулоидната е по-малко заразна, но води до по-големи усложнения в организма на болния. Инкубационният период протича без симптоми и обикновено заема средно между 3 и 5 години, но има документирани случаи на инкубационен период от 6 месеца, а също и на няколко десетилетия.

Това в най-общи думи е болеста, през средновековието прокаженият е бил задължен, когато е сред обществото да носи канбанка и да звъни с нея, по този начин предупреждава околните, да стоят настрана от болният, за да не се разнася заразата.

Защо ще запитате оприличих ГЕРБ в частност Борисов за проказата на полетическия небосклон в България, отговора е в горе написаното, който се е докоснал до тях, е обезличен и свършен.

Да започнем да изброяваме, СДС къде се намира сега, няма го. Костов и неговото ДСБ също се е свело, до критичен минимум, събрани роднини и приятели. РЗС на Янето също беше употребено и загубено в превода. Няма да навлизам в подробности за хората употребени вътре в самата партия, много са пък и всеки го знае това.

Единственият лъч надежда от прокажената ръка, е едно ръкостискане и после пиене кафе с Местан, мислех водача на ДПС за умен човек, но не би... Той също не можа да устои на искошението, да се отърка в Борисов и така да покаже Жълт картон на БСП.

Хубаво картона е вдигнат, но едно пиене на кафе, ще даде началото на края ка ДПС,те също ще станат една маргинална партия, от която няма да зависи нищо, повече никога няма да помиришат валаст. Та тук давам евала на Борисов, той зачеркна ДПС от политиката, както свички до сега.

Един съвет към Борисов, когато говори за енергетиката и кой е големият виновник, да види иакви ги е дробил той и неговата партия, в Топлофикация София, това предприятие, до края ка годината ще натрупа дълг над Един Милиард. Да добавя Топлофикация -София е общинско предприятие, подчинено на кмета в София, върнете годините на зад и сами ще видите кои са кметовете отговорни за тези дългове.

Та ето защо в общи линии ГЕРБ, може да се нарече проказата на политическата сцена, в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Колекция от филми с Луи дьо Фюнес

Ще Ви предложа една колекция, на един любим за мен актьор! Това е незабравимия за мен Луи дьо Фюнес. Една голяма част от младото покол...