неделя, 16 март 2014 г.

Крим - Русия и двойният аршин на Запада!

Защо ще запитате двоек стандарт на Запада? Ами малко история, само един пример, няма да споменавам САЩ и техните интервенции по Света, нито Великобритания и войната с Аржентина за Фолклендските острови, ще наблегна точно ка проблем тук, в нашият район и Средиземно море.

"На 20 юли 1974 г. в нарушение на Устава на ООН и всички принципи на международните отношения в Кипър нахлуват турски войски. В резултат на това биват окупирани 36,2% от територията на Република Кипър, акт осъден като грубо нарушение на международното право и хартата на ООН. Турция, която се намира на 74 км разстояние от бреговете на Кипър, игнорира многобройни резолюции на ООН, които призовават към оттегляне на войските й от Кипър.

Последиците от окупацията и инвазията са катастрофални. Хиляди са жертвите, докато 142 хиляди кипърски гърци, което представлява повече от една четвърт от населението на острова, стават бежанци в собствената си родина. Други 20 хиляди кипърски гърци, живеещи в анклавите в окупираната част са принудени да напуснат родните си домове и да се преселят в контролираната от правителството част поради политиката на унижения и лишаване от граждански права, прилагана към тях. Днес са останали не повече от 515 души, повечето от които са хора над 60-годишна възраст. Загубени са 70% от икономическия потенциал, 30% от населението остава без работа. Турските кипърци, живеещи в райони, контролирани от кипърското правителство, биват принудени да преминат в окупираната северна част на острова съгласно политиката на Турция за етническа сегрегация.

В резултат на инвазията 1474 души са везследно изчезнали. Много от тях са били в плен и са били видени в затвори в Турция или в окупираната част преди тяхното изчезване. За съдбата на тези гръцки кипърци, които се смятат за безследно изчезнали, с изключение на един незначителен брой, все още няма отговор или каквато и да е информация. Турция категорично отказва съдействие по този често хуманитарен въпрос.

Културното наследство в окупираната част се разрушава и е подложено на разграбване и оскверняване.

На острова и до днес е разположена 43-хилядна турска войска, въоръжена с най-модерно оръжие. В нарушение на международното право и с цел промяна на демографската структура постепенно, в продължение на години, биват заселвани турци, предимно от Анадола, една от провинциите на Турция, и разселвани на окупираната територия. Броят на заселниците е 160 хиляди. Отчитайки масовата емиграционна вълна на турски кипърци от окупираната част, може да се каже, че общата численост на турските войници и преселници вече надвишава броя на останалото коренно турско-кипърско население. "

Каква беше реакцията на държавите с така наречена установена Демокрация, една камара приети резолюции и един не решен проблем! Мноо опасна е и реакцията на Турция, по отношение ка така нареченият "проблем" за Кримските татари.

Проблем и интереси наистина има, како Русия за нейното влияние в Чено море,гарантиране на финансови интереси, така и за западните държави, които желаеха да доближат максимално близо, своите оръжия до Кремъл... Ще кажете защо ЖЕЛАЕХА, ами защото чрез Крим, Русия им го вкара Гол от засада, без страничния съдия да вдигне флага!

Та ще следим развитието и Двойният аршин на Демократичните държави!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Колекция от филми с Луи дьо Фюнес

Ще Ви предложа една колекция, на един любим за мен актьор! Това е незабравимия за мен Луи дьо Фюнес. Една голяма част от младото покол...