сряда, 17 юни 2015 г.

Планът на Путин - Бръснач на Окам

 

 Още от самото начало на списванията, които правя, констатирам в тях, че до Путин има Финансов Гений, който така е подготвил почвата на Финансовият пазар, че Путин е винаги крачка напред, въпреки всички санкции, които се налагат на Русия, Путин и неговото обкръжение!
Първо малко въведение!
Защо точно „Бръснач на Окам“ ?
Да не си помислите, че така се казва финансиста до Путин, или така се нарича Финансовата операция ( за второто може и да е вярно ) , та защо?
Цитат:
„Бръсначът на О̀кам е най-разпространеното наименование на принципа за простотата в науката. Съгласно този принцип, от множеството теории, които обясняват един и същ проблем еднакво добре (ceteris paribus), за предпочитане е най-простата, т.е. тази, която използва най-малко предположения.
Това правило е наречено на името на Вилхелм от Окам или Уилям Окам (Wilhelm of Ockham, живял ок. 1280/1285–1349), но идеята е много по-стара и следи от нея се откриват още у Аристотел. Окам не е формулирал този принцип, но го е използвал в писанията си. Терминът „бръснач на Окам“ се появява за пръв път през XIX век в трудовете на английския математик Уилям Хамилтон. 


При бръснача на Окам няма точна дефиниция на просто и, съответно сложно. Става въпрос не толкова за простото разбиране на модела на обяснение, колкото за вида и качеството на необходимите непроверими предположения.
Пример: След буря се вижда повалено дърво. От наблюденията “буря” и “повалено дърво” се извлича простата хипотеза, че “дървото е повалено от силен вятър”. Тази хипотеза изисква единствено предположението, че вятърът е повалил дървото, не метеор или слон.
Алтернативната хипотеза: “Дървото беше прекършено от диви, 200 метра високи извънземни” съгласно бръснача на Окам е безполезна, тъй като тя, противно на първата, изисква множество допълнителни предположения. Например съществуването на извънземни, тяхната способност и воля да пропътуват междузвездни пространства, способността за преживяване на 200 м високи същества при земното привличане, и т.н.
Бръсначът на Окам не посочва коя от тезите е вярна, само показва коя изглежда по-правдоподобна при директно сравнение. Както Карл Попър твърди, по-простата теория е за предпочитане, тъй като има по-голямо емпирично съдържание и се фалсифицира (опровергава) по-лесно. „
Край на цитата!
Та плана на Путин е в неговата Простота! Просто, елементарно и лесно за осъществяване!
Всички в последно време, са се вторачили в големият двубой САЩ – Китай! Кой от двата колоса ще спечели титлата на Световен Лидер!
Както и четящите в момента написаното тук, Вие мислете и пресмятате, кой ще спечели раздаването между тях?
Не забравяйте Тестето с карти е в ръцете на Путин! А всеки що годе добър играч на Покер, знае Банката винаги печели, в случая този който раздава картите, като винаги оставя процент от раздадените ръце, на играчите около масата, все пак е игра, трябва да има и стръв, за да не се откажат играчите!
Всички знаем САЩ са Колос в задкулисието! Те правят винаги сложни схеми, за сваляне на Правителства, неудобни хора и Политици!
Два примера само! Примерите са на местна почва, тук балканска!
Кой според Вас свали Бойко Борисов в първият му мандат? Не занесе ли един посланик на САЩ, една папка с документи и записи на Борисов в тоалетната? Кой има инструментите и възможността да подслушва, без да бъде засечен от нашите служби?
Втори пример е много по-скорошен!
Македония как се появиха там изведнъж записи на политици, точно когато се разглежда трасето за Турски поток, кой има Келепир от това да има нестабилност в региона?
Та вече разбрахме и признахме, САЩ са колоси, в сложните схеми и интриги!
Ето защо Путин и неговият Екип разиграват антипода „Бръснача на Окам“ !
Защото който замисля Сложни схеми, той на своите проблеми, търси и сложни решения! А на това което Путин и Екипа му направиха е съвършено елементарно!
Докато САЩ се мислят за Световен Лидер и Свалят, както и назначават Правителства. Путин и новосъздадената БРИКС, станаха най-големият Кредитор на САЩ!
Американците почти без да мислят листваха Дълг срещу Облигации! В същото време БРИКС купува, все пак американски книжа имат доходност! Но не е самият доход и печалба целта на занятието!
БРИКС поставиха САЩ в зависимост, както наркоман става зависим към наркотик!
Да въпреки протестите които ще прочета в коментарите след малко, както и съветите да ходя да се лекувам, моето мнение е това САЩ са толкова зависими от БРИКС, колкото и наркоман към наркотик!
Ето и простотата на капана!


САЩ – Облигации ( Външен дълг ) - БРИКС ( Кредитор )
Идва момент когато САЩ трябва да осребри Облигациите на своят Кредитор!
В момента само Русия е съкратила със 40 % държаните от тях облигации!
Тези облигации се осребряват в Долари + Лихвата за тях!
В същият период когато Русия е Осребрила 40 % от Облигациите, е закупила 200 Милиарда Долара Кеш, някои ще кажат Русия вдига своите резерви във Валута! Да това е за пред хората и финансисти средна ръка, доверие в Долара! Стойността му спрямо другите валути вече е колосална, с което оскъпява стоки произведени в САЩ, както и самата Кредитна система вътре в САЩ!
Та за едно и също нещо на САЩ се налага да плати двойно, защото веднъж трябва да осребри 40 % Облигации към Русия, но парите в наличност вече са в самите руснаци, затова на САЩ се налага, да издава нов Външен дълг, нов печат на пари, нови лихви по ипотеки и спиралата се завърта!
Добавете в играта Китай, те са най-големият Кредитор на САЩ! Те правят същият номер като руснаците, през определен период от време! Защото техните пакети са много големи!
Добавете и другите играчи от БРИКС!
Спиралата на пропадане на САЩ е вече със много стеснена фуния!
Русия и Китай обаче не искат рухнала икономика!
Монетата се обръща! Идва време когато САЩ, ще спре да печата пари, защото доверието в Долара постепенно ще спада, няма да се котира! Но в същото време САЩ дължат пари, ще трябва да произвеждат стоки и услуги за своите кредитори!
От Колос САЩ, ще заемат мястото на Китай на страна с евтина работна ръка и производител на стоки!


Путин спечели по елементарно лесен и прост начин, още една ръка от играта на покер!

 „Правѝ нещата толкова просто, колкото е възможно, но не по-просто.“ (Алберт Айнщайн)




18 коментара:

  1. дано да си прав. дано.

    ОтговорИзтриване
  2. Това е логично от икономическа гледна точка. Но ако решенията започнат да се търсят извън рамките на развитие на световната икономика в мирни условия? Май задачката става по-сложна.

    ОтговорИзтриване
  3. ANALIZA E PRAVILEN NO,,,,,,,RESHENIE V MIRNO VREME NYAMA.NA AMERIKANCITE IM E NUJNA VOINA.

    ОтговорИзтриване
  4. О, напротив, задачката дори ще стане по-проста. САЩ просто ще бъдат премазани. Мина времето, когато военната им мощ беше на върха. Сега са слаби и го знаят. За какво мислиш Джон Кери отиде да се мазни след парада на 9-ти май?

    ОтговорИзтриване
  5. Всичко това се постига САМО и ЕДИНСТВЕНО чрез ВОЙНА! Примери много - I, II световни войни, Студената война (Виетнам, Камбоджа, Лаос и още и още......). За последните 120 годни, САЩ имат над 185 военни операции и/или конфликти на чужда земя....

    ОтговорИзтриване
  6. Малко пресилено, да не забравяме,че в глобалния свят всеки е кредитор на другия!

    ОтговорИзтриване
  7. Според мен, това, което твърдите, отговаря на фактите, следователно трябва да е вярно. Но това го знаят и в Америка, т.е. остава втория начин (на САЩ) за спасение - Световна война! Само Бог (ако пожелае) може да ни предпази от последствията, което човешката алчност и злоба забъркаха!

    ОтговорИзтриване
  8. НОВИЯ ЮДЕЙСКО-ЦИОНИСТИЧЕСКИ СВЕТОВЕН РЕД НА САЩ - ИЗРАЕЛ - ЗАПАДНА ЕВРОПА С ТЯХНАТА ДЕМОКРАЦИЯ СЕ ПРОЯВЯВА СРЕЩУ МЕН:
    -
    1. НА МЕН МИ СЕ ЗАТВАРЯТ ЕЛЕКТРОННИ ПОЩИ В БЪЛГАРИЯ И ШВЕЦИЯ, ЗА ДА НЯМАМ "ФЕЙСБУК" И ДА КОМЕНТИРАМ В СВЕТОВНИЯ ФОРУМ. АЗ НЕ МОГА ДА ПИША В ШВЕДСКИТЕ ВЕСТНИЦИ, НЕ МОГА ДА ПИША В БЪЛГАРСКИТЕ ВЕСТНИЦИ ИЛИ НА ДРУГИ МЕСТА, ЧРЕЗ "ФЕЙСБУК"
    -
    2. АЗ НЕ МОГА ДА РЕГИСТРИРАМ ПО НИКАКЪВ НАЧИН СВОЕТО ИМЕ, ДОРИ ЧУЖДО ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА НОВ "ФЕЙСБУК"
    -
    3. АЗ СЪМ ИЗОЛИРАН ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ФОРУМИ ДА ПИША ПО ПОВОД НА МОЕТО ПОЛИТИЧЕСКО МИСЛЕНЕ ЗА ФАКТА, ЧЕ СЕ ОБЯВЯВАМ СРЕЩУ СВЕТОВНИЯ ЮДЕЙСКИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ РЕД, КОЙТО ОГРАБВА ЧОВЕЧЕСТВОТО И СЪЗДАВА НЕПРЕКЪСНАТО ВОЙНИ СРЕЩУ СТРАНИТЕ, КОЙТО СЕ ОБЯВЯВАТ СРЕЩУ ТАЗИ ЧОВЕШКА ИЗМЕТ НА КРЪВОПИИСТВО !
    -
    ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ИЗПРАВЕНО ПРЕД СВЕТОВНА КАТАСТРОФА НА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА И АЗ НЕ ЖЕЛАЯ БЪЛГАРИЯ И ШВЕЦИЯ ДА УЧАСТВАТ В ПЛАНОВЕТЕ НА НАТО И САЩ ЗА ВОДЕНЕ НА КОНФЛИКТИ СРЕЩУ РУСИЯ, ЗАЩОТО ТОВА Е ГИБЕЛНО ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ И СВЕТЪТ !
    -
    НЕ НА БАЗИТЕ НА САЩ В БЪЛГАРИЯ !
    -
    НЕ НА ВОЕННИЯ ПАКТ - НАТО !
    -
    НИЕ САМИ, КАКТО ИРЛАНДСКИТЕ ТЕРОРИСТИ - "ШИН ФЕЙН"
    -
    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    -
    http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?p=links&year=3
    -
    http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2013&id=9576&p=artiklarse&title=Christians+against+Jewish+Manipulations+Empire+%2C+Alfred+OLSEN-s+channel+Holy+War%3A+-+STEFAN+D-R+D+TCHOLAKOV+02.02.2013+SVERIGE
    -
    12.07.2015
    ВРАЦА - БЪЛГАРИЯ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Господин Чолаков,това което Вие представяте,като нов световен юдейски ред,е нещо,което съществува от векове.Богато малцинство,притежаващо власта и богатствата на Земята и мнозинство,обслужващо това малцинство и парадокса-защищаващо власта му.Ако еврейте са начело на бандата ,управляваща света,то те биха ли могли да го управляват,без себеподобните си във всяка отделна държава.А НАТО е последният гарант на статуквото-богато малцинство и обслужващо малцинството мнозинство.А,за написаното в статията-Бръснача на Осам,не съм съгласен.Русия е капиталистическа държава,която носи инерцията от 70години СССР.Ще минат години,СССР ще бъде някакъв далечен спомен и този 1%,които владее активите на Русия,ще запее в едн глас,със останалият капиталистически свят.Ако дотогава в Русия не се извърши нещо,което да я промени.

      Изтриване
  9. A какво ще стане, ако САЩ девалвира долара. Спомнете си как германците изплатиха репарациите след първата световна война. Отделно пък китайците вече веднъж духаха супата със сребърният стандарт, когато американците така ги изработиха, че това сътресение доведе комунистите на власт в Китай.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Девалвация на Долара...? Ще напиша Цитат "От Колос САЩ, ще заемат мястото на Китай на страна с евтина работна ръка и производител на стоки! " САЩ бягат панически от девалвация, защото това ще разруши доверието в Икономиката и Валутата! САЩ единственото им оръжие не е за масово поразяване, Валутата е оръжието, девалвира ли се, става детска играчка! В двата случая Плана е сработил!

      Изтриване
    2. Примерно, русия изкупува 1000 милиарда долара, а са отпечатани само 3000 милиарда. И руснаците поискат да купят рубли, но рублите са само колкото 500 милиарда долара, а реално 100 милиарда да са в пазарна среда, другите са необходимата банкова ликвидност. Така рублата и спестяванията в рубли ще се повишат десетки пъти.

      Изтриване
    3. САЩ не действат по принципа на Окам! Те замислят сложни комбинации! Но в момента има предостатъчно рубли, както в обръщение, така и за подкрепа на банковата ликвидност и все пак спестяванията в Рубли, в момента има много висока доходност! не случайно доста западни спекуланти, са влезли на руския валутен пазар, през азиатската борса и влагат в краткосрочен план, долари срещу рубли, естествено и доста долари остават в Русия! РЦБ целенасочено и постепенно изкупува налични Долари в обръщение! Прави го Китай, както и Саудитска Арабия! В един момент в САЩ, ще се почуства глад за долари, в наличност!

      Изтриване
    4. Примерно, русия изкупува 1000 милиарда долара, а са отпечатани само 3000 милиарда. И руснаците поискат да купят рубли, но рублите са само колкото 500 милиарда долара, а реално 100 милиарда да са в пазарна среда, другите са необходимата банкова ликвидност. Така рублата и спестяванията в рубли ще се повишат десетки пъти КАТО СТОЙНОСТ. Тоест рублата ще купи 5 пъти повече.. Който има 100 000 рубли, вече ще има не 2 000 долара, а ще има 10 000 долара. Но виждам и знам че стратегията на Путин е дясна, и обезценя трудът чрез инфлация. Надявах се, че рублата ще стигне 30 рубли за долар в началото на май, а те спряха до 50 рубли, и сега са към 56 рубли за долар. Може някакъв таен фиксинг върху петролът да имат. Както Сащ имат фиксинг към арабският нефт в сребро и злато, според шериатът и зекят.

      Изтриване
    5. Курс 48 до 55 Долара напълно устройва стратегията на Русия! Не мисля, че ще паднат под 40, поне една година още!

      Изтриване
  10. Сега да ти обясня. През 1867 (да, втората цифра е 8), един руски писател, Тургенев се казва (има негов роман, в който се говори за България - "В навечерието"), написал роман на име "Дим", в който роман дословно е написано следното: "Запада ни бие по всички показатели, а е толкова загнил..." (в оригинал: "Бьет он нас на всех пунктах, этот Запад, -- а гнил!")

    Тоест, това със загниващия Запад, дето аха-аха и ще падне, го има минимум от век и половина. Аз съм на 40 години и помня как това го повтаряха в несвяст преди около 30 години - през 80-те. Така непрекъснато се твърдеше - Запада загнива, Запада всеки момент ще се катурне, Съветска Русия и държавите от соц-блока са много добре, много напред с материала, стават все по-силни, укрепват икономически и тъй нататък и тъй нататък. Мина някоя и друга година и стабилната соц система се разпадна, барабар с могъщия и нерушим Съветски Съюз.

    Така че, тия приказки ги знам още оттогава. И знам едно - започне ли масово да се говори за загниването на Запада и за това колко е стабилна Русия, туй значи едно и само едно - краят е близо. Но не краят на Запада. Ето преди месец 1 долар струваше 50 рубли, преди седмица струваше 60 рубли, а днес - 12 август 2015 - вече същия 1 долар струва 65 рубли. Т.е. - нищо ново под слънцето :)

    ОтговорИзтриване
  11. До последният писал Анонимен от 12 август 2015 г., 15:43:
    Днес сме 23.03.2016г. този $ е на 67 рубли.... Какво ще кажещ плана сработва ли или гнилият запад пак ще изплува, какво мислиш, а?

    ОтговорИзтриване
  12. не искам да хваля запада не го харесвам но знам едно бил съм там и много бачкат там бе тук го няма това . не че е хубаво да се бачка толкова ставаш не човек а болтче което се върти да пълни някому джоба, но това им е коза много работят западняците.

    ОтговорИзтриване

Колекция от филми с Луи дьо Фюнес

Ще Ви предложа една колекция, на един любим за мен актьор! Това е незабравимия за мен Луи дьо Фюнес. Една голяма част от младото покол...