вторник, 25 март 2014 г.

САЩ - Русия рунд трети...

Колкото и невероятно да звучи, отношенията в момента между САЩ - Русия, може да се оприличи на боксов мач в тежка категория.

http://galivlad.blogspot.com/2014/03/blog-post.html?m=1

http://galivlad.blogspot.com/2014/03/blog-post_17.html?m=1

Това са двата линка на предходните два рунда, спечелини с лек привес от Русия ( Путин ) . Колкото и невероятно да звучи, в момента руснаците са повече от подготвени, както стратегически, така и тактически от САЩ и техните секунданти в лицето на ЕС. Ще запитате от къде е моето заключение за това.
На всеки боксов мач, преди да се излезе на ринга, се чертае стратегия, за хода мача, за който трябва да си готов с тактика, че мача може и да продължи няколко рунда.
Грешка Номер Едно за САЩ, мислеха си и подцениха ситуацията в Първи рунд ( Украйна ) , след като свалиха Янукович, помислиха, че Русия е в тежък нокдаун, и няма да има сили да продължи мача, че и да има сили за ответна реакция. Препратка мълчаливото съгласие за влизането в НАТО на Румъния и България, точно така си помислиха САЩ в лицето на Барак Обама и неговите съветници. Но този път има елемент на изненада от страна на Русия, доста силно ляво круше, в долната страна на челюста, ги изненадаха в Крим, с този финт се обезмисли пуча в Украйна. Защо ли...?
Ми сега Руснаците имат привес и вместо САЩ, да разполжат ракети насочени към Кремъл, защото в обозримо бъдище Украйна, няма да стане пълноправен член нито на НАТО нито на ЕС, докато Путин ще разположи такива в Крим, както и на новите 4 подводници в Черно море, с което покриват както Турция, Румъния, България, Гърция, Италия...
  Та от изненадващото круше във втори рунд за сега Путин ( Русия ) водят в резултата.

Каква ще е ответната реакция на САЩ -ЕС, ако говорим за финансова, те вече са на загуба в мероприятието и то чисто финансово, още преди да са налагали някакви санкции спрямо Русия, както и реципрочно Русия не е налагала такива в отговор. Отново ще попитате от къде идват финансовите загуби за запада и защо е тази нервност от тяхна страна, нервни са защото за да го има самият ПУЧ, в Украйна за него са заделени едни сериозни парични потоци, чуват се суми от порядъка на едни 5 милиарда, добре нека сумата да е на половина, пак е огромна и е излезнала от нечий джоб, нито един инвеститор по Света не харесва, да губи подобна сума, а от цялата игра да няма печалба. Да прибавим към тази сума още едни 15 милиарда, от които в момента Украйна се нуждае спешно, да закрепи власта, само да я закрепи, за нейното затвърждаване и задържане, сумата става колосална от порядъка на 50 милиарда. Така че някой си е правил сметката без кръчмара, сумите са сериозни и трябва да се дават, докато колкото и невероатно да звучи, Русия е на другия полюс, рублата пада, пада и външният дълг, руснаците си го изкупуват на половин цена, с пари от Германия а и от целият ЕС, които плащат Газ и суровини,доставени им от Русия, тоест в момента ЕС финансира анексирането на Крим, както и двойните пенсии там.

И за да има интрига, ще спомена, че мача между САЩ- Русия, четвърти рунд ще се играе, в Сирия и нейното крайбрежие в Средиземно море.
Но продължението утре.

Приятен ден от мен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Колекция от филми с Луи дьо Фюнес

Ще Ви предложа една колекция, на един любим за мен актьор! Това е незабравимия за мен Луи дьо Фюнес. Една голяма част от младото покол...