сряда, 31 юли 2013 г.

Тефлона, Коза Ностра, Политиката и ГЕРБ

Тефлона, Коза Ностра, Политиката и ГЕРБ


Да си поговорим за Тефлона или термина "Тефлонен политик" и какво значение, се влага в него!

Тефлон е търговското наименование на полимерното съединение политетрафлуоретилен (ПТФЕ), открито от Рой Планкет (1910-94), работещ в компанията DuPont, през 1938. Използва се като не залепващо покритие за тигани, тенджери и други елементи от кухненското оборудване.

Да обърнем внимание на думичките не залепващо покритие, тоест такъв тип политици с такова покритие, не им лепи нищо по фасадата, каквато и глупост да направят, или кажат например.
 Цялата заигравка с не залепващото покритие и привързването му, към дадена личност става първо с Джон Готи, когото наричат Тефлоненият Дон, всички са знаели, че е престъпник, Дон на една от най-големите фамилии в Ню Йорк, и последовател на Коза Ностра, но никакво престъпление за голям период от време, не е можело да се залепи, за неговата личност! И децата знаят какви са структурите в Коза Ностра, там е пирамида!

Бойци за няколко такива отговаря > Лейтенант той пък от своя страна се отчита на > Капитан а той на > Capo di tutti capi или преведено "Бос на босовете"

Та стига повече за началото и свързаноста на тефлона с човешката личност!

Да видим кого най-често в България социолозите наричат Тефлонен Политик, а познайте от първи опит... Мира Радева например това и е любимият образ с който идеализира Бойко Борисов, и този номер продължително време вършеше много добре работата си, но всичко е до време!
В момента същият този образ на тефлонен политик - Бойко Борисов, поне според мен му изигра лоша шега, само защото си повярваха както той, така и неговите PR съветници, че нищо няма да му се залепи.

Да ама НЕ!

Като се замисли човек партията на Борисов е Коза Ностра, много войници по регионите, Лейтенанти над тях те ги наричат Координатори, Капитани те са вече Депутатите на Борисов, тук обаче както в клана Гамбино ( Джон Готи ) е имало един човек преди Capo di tutti capi, това е било Анджело Руджеро, в партията на Борисов това е сивият кардинал Цветан Цветанов!

Ако сте запознати с историята на клана Гамбино, може би знаете, че Анджело Руджеро е свидетелствал на процеса срещу Джон Готи и точно там се пропуква тефлоненото покритие!

Пирамидата е създадена така, че когато нейде по веригата, някой бъде разкрит, да гори бушон! Тези дни из медиите броди едно тефтерче, където е нарисувано...


И.Ф. > Ц.Ц. > Б.Б.

Това ми напомня много, структурата на Коза Ностра! Единият Капитан изгоря като бушон! Най-довереният човек, липсва напоследък от медийното пространство!

Остава само да свидетелства срещу най-добрият си "Приятел" - Capo di tutti capi !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Колекция от филми с Луи дьо Фюнес

Ще Ви предложа една колекция, на един любим за мен актьор! Това е незабравимия за мен Луи дьо Фюнес. Една голяма част от младото покол...