неделя, 7 декември 2014 г.

Русия - Санкции, кой печели накрая! - Част 2

Преди време написах моето мнение по въпроса, кой губи и кой печели по отношение на санкциите спрямо Русия!

 Русия - Санкции, кой печели накрая!

Та мисля в момента е време на втора част, по същата Тема!

Ако съдя по коментарите написани под първата Част, мога да мисля за себе си, че има попадение! Та сега е ред да продължа, в начинанието, зная много ще ме обвинят, че съм "Трол", но ако знаят какво е Трола, трябва да си направят заключението, той се вкаменява на дневна светлина! Затова което ще прочетете, е написано през деня на дневна светлина...

 Та стига с определения и въведения! Да започваме по същество!

 Кой загуби и кой спечели мизата, от последното раздаване на картите в Покера на Путин!

 Най - големият губещ е България!

 Сега първо да сложа една карта на Европа, разгледайте я добре, защото под нея ще напиша, какво губи България!






Та след спирането на Южен поток и обявяването, че вече на Турско - Гръцка граница ще се строи Хъб за доставка на Газ за Европа, България е елиминирана от газопреностната мрежа на Европа, вече от транзитна държава с един финт на Путин ставаме чисто и просто Потребител, нас ни лишиха от Транзитни такси за Гърция, Македония и Турция - държавата 2 по - потребителство на газ в Европа, след Германия, вече ние ще плащаме на Турция за доставки, не за транзит, ще плащаме за ДОСТАВКИ, защото Турция не е транзитираща държава, тя закопува газ на входна точка брега на Черно море, нещо което можехме да правим ние на входна точка Провадия!

 Сега погледнете картата! Някои хора ме убеждават, едва ли не ЕС ще се струпа сега да строи, Газопровод в България и на нейна територия, не се заблуждавайте, посоката е от Хъба на Гръцко - Турска граница посока Македония, Сърбия, Унгария! Унгария ще бъде основен разпределител в Европа, в това мисля никой не се съмнява, Унгария е стратегически разположена в центъра на Европа, искат или не бюрократите в Евро Парламента, няма как да заобиколят този Факт и Виктор Орбан много добре го знае и си играе картите много добре, за разлика от нашите управници, които белот не умеят, камо ли политически и финансов Покер!

 В крайна сметка Русия и лично Путин отново спечели раздаването! Тръбопровода ще му струва само Морската част и Хъба на Гръцко - Турската граница! ЕС от своя страна ще строи за своя сметка това, което руснаците бяха заявили да строят за своя сметка, де факто ЕС ще финансира руската и турска икономика!

 Другото много лошо за ЕС е, че ще трябва по-често да се влияят и съобразяват с мнението на Виктор Орбан, един "Путин" на пъпа на Европа, което много трудно ще бъде преглътнато от евро - чиновниците, но такива са фактите!

 Какво губи България, губим едни 5000 работни места, губим вече съществуващи транзитни такси, губим едни бъдещи транзитни такси, губим ДДС, губим едни Два милиарда, от Арбитража за АЕЦ - Белене, където щяхме да пляскаме руснаците по ръчичките...

 Губят Французите, там ще плащат железни неустойки за двата хеликоптероносачи Мистрал, губи Европа за непредвидими инвестиции относно строеж на газопреносна мрежа за своя сметка и така нататък, ще опиша в част Трета!

 Та кой е печелившия и губещия нека всеки за себе си да зададе въпроса!

7 коментара:

  1. Napalno sam saglasen s analiza. Nashite pravitelstva pokazaha, che de facto sa kolonialna administracija.

    ОтговорИзтриване
  2. До тук резултата е 3:0 за руснаците, до края на"мача"се очертават още минимум още 3-4 гола/милиарда/ .само в нашата врата.
    АДМИРАЦИИ ЗА АНАЛИЗА.

    ОтговорИзтриване
  3. Досега не бях попадал на този блог.Изненадан съм,че има и други, които мислят и анализират ситуацията като мен.Повечето доволно потъркват ръце за краха на Русия,а не си дават сметка за последствията за васална България и Европа.Последното го казвам със съжаление.

    ОтговорИзтриване
  4. Чист платен Путколижещ трол. Естествено че СССР 2 губи най-много от всички, при положение, че те освен ресурси нищо друго не изнасят. Няма тръба, няма газ, няма пари за лилиПутката. А Гърция е в Европа и ако ЕС пожелае ще спре новата тръба до там :))) Как е другарю, в рубльовки ли ви плаща Путката за тази измислена пропаганда или в омразни империалистически долари...ха-ха-ха

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е времето ще покаже кой губи и кой печели! Апропо за платения, щеше да е хубаво ако е вярно, но не би! Преди да наричате, дайте доказателства! След като не познавате човека който обвинявате! Другият път се подгответе преди да пишете глупости и ненужни обвинения!

      Изтриване
    2. Дреме му на Путин на путката .. Ние да му мислим. Турция досега ни плащаше транзитни такси за доставка на газ. Сега ние ще купуваме руски газ по турски цени. А пари и за тръби и за газ Путин ще има. ДДа си чувал, че скоро Росия и Китай подписаха споразумени за доставка на газ по "Западен маршрут"? Ние всички ще духаме супата, заради оня прост селянин от Банкя.

      Изтриване
    3. А забележи , че санкциите на запада стимулираха руското производство , вместо да внасят !
      И вече не се знае дали Гърция ще остане в Еврозоната и ЕС .

      Изтриване

Колекция от филми с Луи дьо Фюнес

Ще Ви предложа една колекция, на един любим за мен актьор! Това е незабравимия за мен Луи дьо Фюнес. Една голяма част от младото покол...