сряда, 24 декември 2014 г.

Капана на Путин, или кой сега ще спасява Рублата? - Част 2

След като написах!

Капана на Путин, или кой сега ще спасява Рублата?

Се появиха противоречиви коментари!

Зная за много хора размишленията ми, звучат налудничаво, или кощунствено за някои икономисти, но това са си мои лични предположения и размишления, с които не обвързвам никой!

Та да продължим с размишленията!

След заложения Капан и неговото щракване, ще залитне ли Обама от едната крайност в другата?

Като пиша крайности, да припомним какъв беше замисъла, на администрацията с САЩ!

Беше много прост за изпълнение и се намери ефективен съюзник в лицето на Саудитска Арабия!

Плана беше срив на цените в петролния бранш! Все пак Русия се издържа от ресурси! Плана вече е сработвал веднъж, тогава начело на Русия беше Горбачов! Та защо да не се пробват, да го разиграят отново!

Тук е тънкият момент! Руснаците бяха готови, те са си разчели силите до минута! Наистина като за руснаци, нещо не превично е за тях такава финансова подготовка, но все пак на Война като на война, изненадата е ключов фактор!

Спомнете си в първа част написах!

Цитат:
  "Спомнете си Русия преди да падне Янукович от Власт, даде на Украйна заем от 15 Милиарда Долара! Тогава курса Долар - Рубла беше под 30 към 1, в полза на Долара! Ключов момент от раздаването на картите, от Путин в играта му на Покер!

Последва свалянето на Янукович, референдум в Крим и неговото приобщаване към Русия! "

край на Цитата!

Много е готино да дадеш заем в брой днес при една цена, а след месец цената на заема да е в двоен размер, номера е че тогава имаш да получаваш пари в брой! Та сега в момента Украйна и лично сина на американският вицепрезидент Джо Байдън, само по заема към Русия дължат 30 Милиарда долара!

Защо намесих сина на американският вицепрезидент Джо Байдън?

Компанията Burisma Holdings - най-големият независим производител на газ в Украйна, назначи в съвета на директорите й на Хънтър Байдън, син на американския вицепрезидент Джо Байдън.

Та експанзията на САЩ към Шистите на Украйна стартово излизат доста солени! Като към тези 30 Милиарда задължения, прибавим 6 милиарда нужни за решаването на териториалните въпроси, пари нужни за така наречена "Антитерористична операция" в районите на Донецк и Луганск!

Та цената започна застрашително да нараства!

Сега в момента големият губещ е САЩ! Защо ли?

В момента рентабилността на добива от Шисти, не трябва да пада под 50 долара за барел! Това е цена по себестойност! Не са включени парите по кредитите, които са теглили компаниите развиващи Шистовата революция, на територията на САЩ!

Същата тази Шистова революция, в момента удря банковия сектор на САЩ!

В първа част написах, ще има преразпределение на пластовете!

Ще кажете защо евтиният петрол и евтина рубла, не удрят със същата сила и руския добив?

Тук е разковничето!

Скъпият Долар дотира руския добив на петрол! В Русия заплатите са в рубли, скъпият долар сваля цената на добива, руснаците биха издържали до 13 долара за барел, при цена на рублата от порядъка на 58 към един Долар!

Та сега има ли опасност САЩ, да залитнат в другата крайност?

До кога ще подкрепят и свалят цената на Рублата?

Според мен справедливата цена и курс е 25 към 1 !

Но все пак САЩ може би ще се полакомят, дълга на Украйна от 15 милиарда към Русия, да се обезцени повече!

Но пък в случай на голямо подпиране на Рублата, капиталовия пазар в САЩ, ще се насочи към Борсите в Азия! Икономиката на САЩ отново ще се лиши от капитали, които са нужни за създаване на стоки и блага!

В единият случай Скъпият долар в момента, прави всички стоки и услуги произведени в САЩ, трудни за продаване! В другият НЕ доверието във Валутата, пренасочва капитали и лишава държавата от нужни ресурси за производство!

Та тук е интересно кой първи ще МИГНЕ, в дуела...?

Весели Празници!

5 коментара:

  1. Галинчо, обясни ми как 15 млрд долара са станали 30 млрд долара, след като се е обезценила рублата, че не ми стана ясно?
    В Украйна валутата е гривна и им е през дедовия кво става с рублата, щото имат да връщат пари в долари. Ако Украйна има договори за износ на продукция, напр. ток за Крим, едва ли договорите им са в рубли. Разликата е, че руснаците ще трябва да плащат 2 пъти по-скъп ток в рубли, щото заплатите и пенсиите им са в рубли, а вноса в долари. И как евтиния нефт помага на Русия и Пичкин да му щракне капана. От 1 Яну 2015 год еспортния данък на тон нефт пада с 38%. От този данък в бюджета на Русия влизат пари за заплати и пенсии и изразено в доалри ще са 38% по-малко. Повее от половината стоки в Русия са вносни, което ще рече че въпросните стоки ще поскъпнат поне 2 пъти. Как слабата рубла ще помогне на хората с бюджетни заплати да си купят вносни стоки? Нали не мислиш, че някой ще им вдигне 2 пъти заплатите за компенсация на слабата рубла?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обезценката вреди на стоки и услуги внос, много правилно сте забелязал, значи стоки и услуги производство САЩ стават по презумция не Продаваеми! Конкуренцията е спечелена от Путин, САЩ и ЕС губят пазара! Заплата в рубли, но продаваш стока в долари, себестойността на стоката пада! Хайде стига повече уроци!

      Изтриване
  2. В Какъв смисъл Путин е спечелил ? С какво се конкурира , ской? Че на Русия кибрита и евносен, те не произвеждат нищо, и не изнасят нищо освен ресурси. Кажете ми другарю Владимиров, какво Руско имате в дома си, освен фамилията? Най-вероятно нищо, освен нещичко купено преди 25 години, и някоя древна Лада в гаража. Така че поспрете с глупостите, че ставате смешен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Икономиката не е само това, което е написано в учебниците!

      Изтриване
    2. Значи вие господин анонимен трябва малко по вече да се образовате,какво изнася и какво внася Русия.А това че у нас няма нищо руско виновен е нашия господар САЩ,така,че вие също поспрете с мантрите,внушавани от Сорос и американската пропаганда

      Изтриване

Колекция от филми с Луи дьо Фюнес

Ще Ви предложа една колекция, на един любим за мен актьор! Това е незабравимия за мен Луи дьо Фюнес. Една голяма част от младото покол...